اینترنت ارزان می گردد؟

به گزارش وبلاگ جعبه، در حالی که معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ارزان شدن پهنای باند‬⁩ اینترنت زیرساخت خبر داده است، کاهش قیمت اینترنت برای کاربر نهایی متاثر از این ارزانی نیست و تنها به تصمیم اپراتور های ارائه دهنده خدمات اینترنت بستگی دارد.

اینترنت ارزان می گردد؟

به گزارش ایسنا، از آنجایی که شرکت های ارائه دهنده اینترنت ثابت در این سال ها نتوانستند متناسب با سرعت رشد اینترنت سیار و دیتای موبایل رشد نمایند، در این مدت دچار مسائل مالی بودند. حتی بعضی از شرکت های FCP بازار را به اپراتور های موبایلی واگذار کردند و معتقد بودند پایین بودن تعرفه اینترنت در اپراتور های موبایلی، موجب شده تمایل افراد به استفاده از اینترنت موبایل به جای اینترنت ثابت باشد و درنتیجه این شرکت ها در حال از دست دادن مشترکانشان هستند.

از طرفی محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- معتقد است که در تلاطم مالی نباید صرفاً هزینه را از جیب مردم برداشت و هزینه خدمات ICT باید متناسب با جیب مردم باشد و از طرف دیگر حسین فلاح جوشقانی - رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - که معتقد است در مقیاس های جهانی ایران ارزان ترین قیمت اینترنت را دارد، اظهار نموده بود تمام کوشش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، به عنوان رگولاتوری یا مقررات گذار، این است که قیمت های ارائه خدمات اینترنت توسط اپراتور ها از آنچه اکنون ارائه می گردد، بالاتر نرود.

چندی پیش فلاح جوشقانی با اشاره به افزایش مصرف اینترنت در دوران کرونا، توضیح داد: پیش از کرونا به طور میانگین 30 درصد بسته های مشترکان در مدت زمان مشخص شده به خاتمه نمی رسید و بر اساس میزان مصرف نرخ مؤثری برای اپراتور ها به وجود می آمد. در ایام کرونا تمام بسته های مشترکان مصرف می شد و در این حالت سایر هزینه ها مانند پهنای باند هم برای اپراتور ها بالا رفت و در عین حال درآمد اپراتور ها افزایش پیدا ننموده است و در مجموع سودی با این افزایش مصرف برای اپراتور ها به دست نیامده است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه رگولاتوری با این شرایط به دنبال یاری به اپراتور ها بود، گفت: اما باید این را هم در نظر داشت که با توجه به شرایط کرونا و احتیاج مردم به اینترنت برای دسترسی به آموزش و سایر خدمات برای کاهش تردد ها اپراتور ها نمی توانند دسترسی مردم را به خدمات محدود نمایند تا مشترکان بسته ها را به قیمت بالاتر بخرند، چون این شیوه نارضایتی عمومی به دنبال دارد و تغییرات قیمت باید با فرآیندی مناسب همراه باشد.

رئیس رگولاتوری با تأکید بر اینکه رگولاتوری افزایش هزینه های اپراتور ها را تائید می نماید و راه های زیادی برای یاری به اپراتور ها برای کاهش هزینه ها وجود دارد، گفت: اپراتور ها می توانند هزینه ها و درآمد های خود را به سازمان تنظیم اعلام نمایند، ما هم درصدد یاری به آن ها بر می آمدیم برای مثال یکی از راه حل هایی که ما به آن ها ارائه می دادیم کاهش قیمت پهنای باند شرکت زیرساخت بود.

در این راستا به تازگی فلاح جوشقانی از کاهش 25 درصدی تعرفه پهنای باند شرکت ارتباطات زیرساخت براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اطلاع داد و گفت: در تجربه های جهانی با افزایش ترافیک مصرفی، قیمت ها کاهش می یابد. بر همین اساس پس از آنالیز های کارشناسی در وزارت ارتباطات، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، کاهش 25 درصدی هزینه پهنای باند اپراتور ها را تصویب کرد.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه این مصوبه به کاهش هزینه های اپراتور ها منجر می گردد، اضافه کرد: این مصوبه از بهمن ماه امسال اجرایی می گردد.

البته این کاهش قیمت درحالی است که شرکت ارتباطات زیرساخت پهنای باند را به اپراتور ها و شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی می فروشد؛ بنابراین در حالی که این شائبه برای کاربران اینترنتی ایجاد شده بود که ارزان شدن پهنای باند‬⁩ اینترنت زیرساخت، می تواند تاثیری در کاهش قیمت اینترنت داشته باشد، کاهش قیمت اینترنت به تصمیم اپراتور ها بستگی دارد.

منبع: فرارو

به "اینترنت ارزان می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اینترنت ارزان می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید