هفته ای چند تا تخم مرغ بخوریم؟
به گزارش وبلاگ جعبه، تهران (پانا) - به گفته دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران مصرف هفته ای چهار عدد تخم مرغ در وعده های غذایی افراد، به غیر از بعضی موارد خاص به توصیه پزشک، هیچ خطری در زمینه افزایش چربی خون ندارد.

به گزارش جام جم آنلاین، کمیسیون دنیای تخم مرغ، دومین آدینه اکتبر هر سال را به عنوان روز دنیای تخم مرغ اعلام نموده تا در خصوص خواص و ویژگی های این خوراکی ارزشمند در دنیا و به وسیله نهادهای ذیربط مراسم و برنامه هایی در راستای ارتقای دانش عمومی برگزار گردد.
این سازمان دلایلی همانند در دسترس بودن، مقرون به صرفه بودن، ارزش غذایی و به ویژه پروتئینی بالا، قابلیت مصرف در هر ساعت از شبانه روز، مواد تشکیل دهنده منحصر به فرد موجود در ترکیب آن برای سلامت انسان و خصوصا رشد و نمو بچه ها را از جمله دلایل انتخاب روزی با این عنوان ذکر نموده است.
به همین مناسبت با محمد هاشمی، متخصص بهداشت عمومی روز شنبه گفتگویی صورت داد. وی با نگاهی اجمالی به خاصیت های این خوراکی محبوب گفت: یکی از نگرانی های شایع در بین مردم که سبب احتیاط در مصرف تخم مرغ می گردد، بالا رفتن کلسترول خون است. هرچند زرده تخم مرغ حاوی مقادیری کلسترول است اما این اندازه تفاوت چندانی با اندازه کلسترول در سایر منابع نظیر گوشت و لبنیات ندارد و با توجه به اندازه نیازی که بدن به کلسترول دارد، هر فرد نیاز زیادی به مصرف تخم مرغ دارد.
هاشمی، یکی از مهمترین ویژگی های تخم مرغ را وجود پروتئین در آن خاطرنشان کرد و گفت: این پروتئین شامل تمام اسیدآمینه های ضروری برای بدن انسان است و با توجه به قابلیت های بالای جذب آن نسبت به سایر منابع پروتئینی نظیر لبنیات و گوشت ها، غنی تر به نظر می رسد.
این متخصص بهداشت عمومی گفت: عمده این پروتئین در قسمت سفیده آن قرار گرفته است اما برخلاف باور عمومی، زرده تخم مرغ نیز از وجود این ماده حیاتی بی بهره نیست.
هاشمی اضافه کرد: علاوه بر آن، زرده تخم مرغ سرشار از چربی های غیراشباع و امگا 3 است که برای سلامت قلب مفید بوده و از سوی دیگر منبعی غنی برای انرژی به شمار می رود.
وی بیان داشت: بعلاوه مواد مغذی نظیر ریبوفلاوین، ویتامین های D و B12، کولین و سلنیم از دیگر ترکیبات موجود در این قسمت هستند که به ارزش غذایی آن اضافه می نمایند.
هاشمی بیان داشت: مصرف تخم مرغ در کنار منابع فقیر از پروتئین نظیر نان، برنج یا ترکیب آن در تهیه کوکو با سیب زمینی موجب فرآوری یک غذای کامل از نظر انرژی و مواد مغذی برای افراد می گردد.
دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران اضافه کرد: مانند هر غذای دیگری، مصرف تخم مرغ آب پز شده از لحاظ سلامتی بر نوع سرخ شده آن (نیمرو) ارجحیت دارد.
وی ادامه داد: تخم مرغ با توجه به خواص تغذیه ای که دارد، جزو خوراکی های توصیه شده در ورزشکاران و نیز بچه ها، نوجوانان در حال رشد به شمار می آید.
هاشمی با اشاره به اینکه تخم مرغ یکی از خوردنی هایی است که از دیرباز در سبد غذایی انسان حضور داشت، گفت: ارزش غذایی تخم مرغ سبب شده تا در علم تغذیه مدرن نیز بر مصرف آن تاکید گردد.
منبع: خبرگزاری پانا