12 مدل قهوه در منوی بلند کافه ها که باید بشناسید
به گزارش وبلاگ جعبه، نوشیدنی هایی که با قهوه تهیه می شوند محبوبیت زیادی دارند و تنوع این نوشیدنی ها یکی از دلایل اصلی برای محبوبیت آن ها است. اما هنگامی که به کافه می روید و نگاهی به منو می اندازید، اگر آشنایی چندانی با این نوشیدنی ها نداشته باشید، انتخاب می تواند کمی چالش برانگیز باشد. برای اینکه افراد با سلیقه های مختلف از طعم قهوه لذت ببرند، نوشیدنی های مختلفی با قهوه تهیه می گردد که عمده تفاوت آن ها در روش تهیه، مواد به کار رفته و شکل سرو آن ها است.
نوشیدن یک فنجان قهوه ساده برای هواداران قهوه بسیار لذت بخش است اما گزینه های بیشتری برای لذت بردن از طعم قهوه وجود دارد که می توانید هنگامی که به کافه می روید آن ها را هم تجربه کنید.
1. قهوه اسپرسو
در واقع اسپرسو نام یک روش دم کردن قهوه است. در این روش، آب نزدیک به نقطه جوش را با فشار زیاد از بین دانه های قهوه عبور می دهند و به همین علت اسپرسو غلیظ ترین نوع قهوه است. قهوه اسپرسو پایه بسیاری از نوشیدنی هایی است که با قهوه تهیه می شوند. اگر علاقه دارید این نوشیدنی ها را خودتان آماده کنید، اگر یاد بگیرید که چگونه یک قهوه اسپرسو دم کنید، نصف راه را رفته اید.
2. قهوه ترک
این نوشیدنی هم به نام روش تهیه آن نامگذاری شده است که روش سنتی دم کردن قهوه در ترکیه است. قهوه ی ترک طعم و عطر بی نظیری دارد و برای آماده کردن آن از نوعی قهوه جوش به نام جذوه استفاده می شود.
3. قهوه آمریکانو
بر اساس گزارش مورخان، سربازان آمریکایی که در طول جنگ دنیای دوم در ایتالیا حضور داشتند طعم اسپرسوی غلیظ سرو شده در کافه های محلی را نمی پسندیدند. راه چاره این سربازان برای اینکه طعم این اسپرسو را به قهوه ی آمریکایی نزدیک نمایند، اضافه کردن میزانی آب داغ به اسپرسو بود.
این راه چاره به یک روش ماندگار تبدیل شد و سال ها است که در سراسر دنیا قهوه آمریکانو با این روش آماده می شود. بنابراین، آمریکانو اسپرسویی است که با آب داغ رقیق می شود و به همین علت طعم متفاوتی دارد.
4. کافه لاته
کافه لاته می تواند دروازه ورود به دنیای شگفت انگیز قهوه باشد و برای کسانی که برای اولین بار می خواهند طعم قهوه را تجربه نمایند برترین گزینه است. کافه لاته طعم ملایمی دارد و یکی از محبوب ترین نوشیدنی های بر پایه اسپرسو است.
کافه لاته یک نوشیدنی آمریکایی است که با اضافه کردن شیر بخارپز به اسپرسو آماده می شود و معمولاً روی آن یک لایه کف شیر ریخته می شود. از آن جا که کافه لاته در مقایسه با سایر نوشیدنی های حاوی شیر و قهوه حاوی درصد بیشتری از شیر بخارپز است، طعم شیرین تری دارد. البته در بعضی از روش های تهیه از شکر یا سایر شیرین نماینده ها هم برای آماده کردن کافه لاته استفاده می شود.
5. کافه او له
کافه او له یک نوشیدنی سنتی فرانسوی برای صبحانه است که با اضافه کردن شیر داغ به قهوه سیاه و غلیظ آماده می شود. در فرانسه کافه او له همراه با کروسان یک صبحانه محبوب است.
کافه او له یک نوشیدنی ساده است و تزئینی ندارد. اگرچه میزان شیر و قهوه یک موضوع سلیقه ای است اما معمولاً کافه او له شامل نسبت مساوی از شیر و قهوه است.
6. کاپوچینو
کاپوچینو یکی از محبوب ترین نوشیدنی های ایتالیایی است که امروزه در سراسر دنیا هواداران زیادی پیدا نموده است. در ایتالیا کاپوچینو نوشیدنی صبحانه است.
برای تهیه کاپوچینو به روش سنتی، قهوه اسپرسو، شیر بخارپز و کف شیر غلیظ را به نسبت مساوی با یکدیگر ترکیب می نمایند. البته کاپوچینو انواع دیگری هم دارد. برای نمونه، کاپوچینوی خشک که در تهیه آن از شیر بخارپز استفاده نمی شود.
7. کافه ماکیاتو
ماکیاتو یکی دیگر از نوشیدنی های ایتالیایی است که در تهیه آن از قهوه اسپرسو استفاده می شود. البته اسپرسویی که در ماکیاتو از آن استفاده می شود نوع ویژه ای از اسپرسو است که غلیظ تر است و ریسترتو نام دارد. ماکیاتو از ترکیب میزان کمی کف شیر با ریسترتو تهیه می شود. روش اضافه کردن این کف شیر و میزان بسیار کم آن باعث می شود طعم و غلظت اسپرسو تا حد زیادی حفظ شود.
البته نوع دیگری از ماکیاتو به نام لاته ماکیاتو وجود دارد که از اضافه کردن میزان کمی اسپرسو به شیر داغ تهیه می شود. در همه انواع ماکیاتو روش اضافه کردن لایه رویی که کف شیر یا اسپرسو است باعث می شود که این نوشیدنی ظاهری متمایز داشته باشد.
8. کافه موکا
قهوه و شکلات شباهت های زیادی دارند و معمولاً می توان قهوه و کاکائو را در یک مزرعه و کنار هم پرورش داد. طعم قهوه و شکلات به گونه ای است که ترکیب این دو با هم عالی می شود. کافه موکا در واقع کافه لاته ای است که به آن شکلات اضافه می شود.
برترین کافه موکا، کافه موکایی است که در آن نوعی سس شکلات ویژه را با اسپرسوی داغ ترکیب نموده باشند. در مرحله بعد اضافه شدن شیر داغ به این ترکیب باعث می شود که این نوشیدنی طعم بسیار دلچسبی پیدا کند. البته برای تزئین کافه موکا از خامه هم زده و شکلات رنده شده هم استفاده می شود اما با توجه به سلیقه های مختلف مواد به کاررفته در این تزئین می تواند متفاوت باشد.
9. ماروچینو
ماروچینو یکی دیگر از نوشیدنی های ایتالیایی است که از ترکیب قهوه و کاکائو تهیه می شود. برای آماده کردن این نوشیدنی ابتدا یک لایه پودر کاکائو را روی قهوه اسپرسو می ریزند. سپس روی این پودر کاکائو را با لایه ای از کف شیر می پوشانند و روی کف شیر را با پاشیدن میزانی پودر کاکائو تزئین می نمایند. البته ماروچینو با روش های مختلفی آماده می شود که تفاوت اصلی آن ها در ترتیب قرار گرفتن قهوه و لایه های پودر کاکائو و کف شیر است.
سابقه این نوشیدنی در ایتالیا به بعد از جنگ دنیای دوم برمی شود و در واقع کافه موکا نمونه مدرن ماروچینو است.
10. آفوگاتو
در کافه ها و در منوی نوشیدنی های سرد، می توانید نوشیدنی هایی را انتخاب کنید که در تهیه آن ها از قهوه استفاده می شود. یکی از این نوشیدنی ها آفوگاتو است. برای تهیه آفوگاتو اسپرسوی داغ را روی بستنی وانیلی می ریزند. نتیجه آب شدن بستنی وانیلی با قهوه داغ یک ترکیب واقعاً خوش طعم است.
11. کافه فراپه
برای تهیه فراپه دانه های ریز قهوه فوری را با آب مخلوط می نمایند تا بافت آن شبیه به کف شود. با اضافه کردن شیر سرد، شکر و یخ به این ترکیب فراپه آماده می شود. البته فراپه را با روش های دیگری هم آماده می نمایند و برای تزئین آن هم روش های مختلفی وجود دارد. برای نمونه، به قدری ترکیب قهوه و یخ را با یکدیگر مخلوط می نمایند که بافتی شبیه به یخ در بهشت پیدا می نماید یا اینکه با لایه ای از خامه هم زده روی آن را تزئین می نمایند.
12. قهوه کلد برو
روش تهیه این نوشیدنی سرد بسیار آسان است. قهوه آسیاب شده را برای چند ساعت در آب سرد نگه می دارند و بعد از صاف کردن میزانی یخ به آن اضافه می نمایند. اگرچه نوع دانه قهوه که آن را آسیاب می نمایند و مدتی که قهوه آسیاب شده را در آب سرد نگه می دارند روی کیفیت و طعم قهوه کلد برو تأثیر می گذارد، اما این قهوه در مقایسه با قهوه گرم تلخی کمتری دارد و سبک تر است.
اگر می خواهید در روزهای گرم به کافه بروید و قهوه بنوشید، قهوه کلد برو را انتخاب کنید.
منبع: Coffeeness
منبع: دیجیکالا مگ