طرز تهیه خورشت هویج؛ طعمی باورنکردنی

به گزارش وبلاگ جعبه، خورشت هویج یکی از انواع خورشت های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نام های خورشت هویج ترکی و خورشت هویج تبریزی هم شناخته می شود.

طرز تهیه خورشت هویج؛ طعمی باورنکردنی

مواد لازم برای تهیه خورشت هویج:

  • پیاز بزرگ: 1 عدد
  • آلو خورشتی: 100 گرم
  • هویج یا زردک: 400 گرم
  • روغن مایع: به مقدار کافی
  • گوشت خورشتی: 400 گرم
  • زعفران دم کرده: به مقدار کافی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار کافی

طرز تهیه و دستور پخت:

1. برای تهیه خورش هویج مجلسی ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست و شستشو به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

2. پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به مقدار خورشتی (مانند خورشت قیمه) خرد کنید.

3. پس از خرد کردن گوشت آن را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.

4. در مرحله بعدی باید هویج ها را آماده کنید. برای این منظور هویج ها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک مقدار خرد کنید.

5. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس هویج های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هر چقدر بیشتر هویج ها را تفت دهید خورش در سرانجام زیباتر خواهد شد ولی اینکار باعث می شود خواص هویج ها از بین برود.

6. در ادامه آلوهای خورشتی را با دقت بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.

7. 30 دقیقه مانده به سرانجام پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در سرانجام اجازه دهید آب خورش کم شود و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو کنید.

8. برای تزیین خورش هویج می توانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید. برای این منظور مقداری زرشک و خلال پسته را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس در زمان سرو برای تزیین خورش استفاده کنید.

منبع: ایرنا زندگی

به "طرز تهیه خورشت هویج؛ طعمی باورنکردنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت هویج؛ طعمی باورنکردنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید