کازوئو ایشی گورو: هوش مصنوعی جای رمان نویس ها را خواهد گرفت

به گزارش وبلاگ جعبه به نقل از لیت هاب، کازوئو ایشی گورو، نویسنده ژاپنی الاصل بریتانیایی و خالق آثار جاودانه ای همچون غول مدفون هرگز رهایم نکن و بازمانده روز است که در سال 2017 میلادی به دریافت جایزه نوبل ادبی نائل آمد. او از آن سال تا کنون هیچ رمانی منتشر نکرده بود و اکنون با رمان جدیدش سروصدای زیادی به پا کرده است.

کازوئو ایشی گورو: هوش مصنوعی جای رمان نویس ها را خواهد گرفت

هشتمین رمان او با نام کلارا و خورشید و نخستین رمانش پس از دریافت نوبل ادبی به چاپ رسیده و استقبال از آن چشمگیر بوده است. داستان رمان کلارا و خورشید در مورد رباتی به نام کلارا است که علاقه دارد با انسان ها دوست شود. رمانی که در آن هوش مصنوعی قدرتمندتر از هر اثر دیگری حضور دارد. آیا جهان در حال تسخیرشدن با هوش مصنوعی است؟

وی که در حال حاضر در کشور انگلیس زندگی می کند، در اظهار نظری عجیب درباره کتاب جدید خود گفته است که احتمال دارد دیگر این رمان ها توسط نویسندگانی مثل او نوشته نشوند. ایشی گورو در مصاحبه با مجله تایم می گوید: به زودی شاهد این خواهیم بود که هوش مصنوعی جای نویسندگان و رمان نویس ها را خواهند گرفت و معلوم نیست در چنین جهانیی که ربات ها خودشان رمان می نویسند، چه اتفاقاتی خواهد افتاد.

این نویسنده ژاپنی در ادامه گفتگویش با مجله آمریکایی اظهار امیدواری می کند و می گوید: درباره انقلاب تکنولوژی برخلاف فیلم های علمی تخیلی خوش بین است. وقتی ماشین ها به عنوان رقیب اصلی رمان نویس ها مطرح شوند و ممکن است از آنها نیز پیشی بگیرند، در این زمان است که زندگی برای انسان خوشایند خواهد شد. البته هنوز می توان بین رمان های نوشته شده توسط هوش مصنوعی و رمان های نویسندگانی مثل مک ایوان را تشخیص داد.

ایان راسل مک ایوان نویسنده و نمایشنامه نویس انگلیسی است که در سال 1998 به خاطر کتاب آمستردام پیروز به دریافت جایزهٔ ادبی من بوکر شد.

ایشی گورو در این مصاحبه گفت: من فکر می کنم وقتی هوش مصنوعی وارد عرصه رمان نویسی شود، دیگر باید منتظر خلق نوعی جدیدی از ادبیات باشیم و این شاید شبیه چیزی مثل مدرنیزاسیون رمان باشد. هوش مصنوعی، اتفاقات و چیزهای محیط اطراف را متفاوت می بیند.

اظهارات این نویسنده ژاپنی در حالی بیان شده است که در سال 2016 هوش مصنوعی در کشور ژاپن توانست رمانی بنویسد و جایزه ادبی شینچی هوشی ژاپن را دریافت کند. گفته می شود ربات ها در حال حاضر قادر هستند مقالاتی کوتاه بنویسند. ربات های مرکز آموزش زبان لندن اخیراً توانسته اند زبان های مختلف جهان را آموزش دهند.

مثال هایی از این دست نشان می دهد که ادعای ایشیگورو دور از ذهن نیست و باید منتظر روزی باشیم که ربات ها بیشتر کارهای بشر را انجام می دهند و شاید یکی از این کارها نوشتن کتاب داستان برای سرگرم کردن نوع بشر باشد.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "کازوئو ایشی گورو: هوش مصنوعی جای رمان نویس ها را خواهد گرفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کازوئو ایشی گورو: هوش مصنوعی جای رمان نویس ها را خواهد گرفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید