سیم پیچی های خودرو در یک نگاه

به گزارش وبلاگ جعبه، خودروهای قدیمی هیچ نوع قطعه برقی نداشتند. نیروی چراغ های جلو و عقب این خودروها از سوخت بنزین تامین می شد و راننده باید برای روشن کردن موتور خودرو از دسته هندل استفاده می کرد.

سیم پیچی های خودرو در یک نگاه

همچنین به جای بوق ماشین، در خودروها از زنگ استفاده می شد. حوالی سال 1300 شمسی/1920 میلادی بود که برای اولین بار تقریبا تمام خودروسازان استارتر برقی را که با باتری کار می کرد، در خودروهای خود تعبیه کردند. پس از آن قطعات الکتریکی خودرو به بخش جدانشدنی وسایل نقلیه تبدیل شدند.

سیستم های الکتریکی نه تنها موتور خودرو را به حرکت درمی آورند، بلکه موجب رانندگی ایمن و بدون خطر می شوند.

همچنین قطعات بسیار دیگری در خودرو وجود دارد که بهتر است آنها و روش کارشان را بشناسید. در ادامه این قطعات مهم را آنالیز می کنیم.

دینام

در روزهای اولیه خودروهای مدرن، باتری خودرو با استفاده از سوخت بنزین شارژ می شد اما امروزه وسیله ای به نام دینام یا آلترناتور، وظیفه شارژ خودرو را به عهده دارد.

دینام با یاری چرخ دنده به موتور متصل می گردد و وقتی موتور به حرکت درمی آید، دینام از موتور نیرو می گیرد که این نیرو به الکتریسیته تبدیل می گردد. الکتریسیته باتری را شارژ نگه می دارد و در عین حال احتیاج به برق قطعات خودرو را تامین می نماید.

کوئل، دلکو، شمع و وایر شمع ها

دلکو در خودرو جریان ولتاژ بالا را از کوئل به شمع ها راهنمایی می نماید و به این ترتیب احتراق در موتورهای درون سوز به طور منظم انجام می گردد.

در واقع کوئل که ترانسفورماتور فشار قوی است با یاری دلکو، برق باتری و دینام را تقویت و جریان برقی قوی فراوری می نماید.

دلکو این برق فراوری شده را برای ایجاد جرقه به سیلندر می رساند. به این ترتیب برق مورد احتیاج شمع برای جرقه زدن تامین می گردد و شمع هم وظیفه خود را به خوبی انجام می دهد. جهت عبور این برق ولتاژ بالا، وایر شمع است. وایر نوعی سیم یا کابل انتقال جریان برق با کمترین تلفات انرژی و در سریع ترین زمان است.

باتری

باتری از ضروری ترین قطعات برقی خودروست. باتری نیرو را به استارت اتوماتیک منتقل می نماید و در نتیجه موتور خودرو روشن می گردد. علاوه بر آن با روشن شدن موتور خودرو، باتری می تواند کار ژنراتور و فراوری برق را انجام دهد. مثلا، وقتی خودرویتان خاموش است، با استفاده از باتری می توانید سیستم صوتی، چراغ های جلو و همچنین سیستم تهویه خودرو را روشن نگه دارید.

استارت

استارت خودرو، تنها یک کار و البته مهم ترین کار را انجام می دهد و آن هم این است که موتور خودرو را به حرکت درمی آورد.

استارت نیروی خود را از باتری می گیرد و موجب چرخش چرخ لنگر یا فلای ویل می گردد که در نتیجه آن میل لنگ با سرعتی مناسب به حرکت درمی آید و موتور خودرو را روشن نگه می دارد.

استارت خودرو هنگام آغاز کار، در هر ثانیه نیروی بسیاری از باتری می گیرد. به همین دلیل همواره توصیه می گردد پیش از استارت خودرو، چراغ های جلوی خودرو و سیستم صوتی را خاموش نگه دارید. به این ترتیب طول عمر آن افزایش می یابد.

سوئیچ پمپ بنزین

موتور بنزینی برای روشن شدن به جرقه احتیاج دارد و کوئل خودرو موجب سوختن بنزین می گردد؛ در حالی که موتور دیزلی برای ادامه تزریق سوخت به پمپ و روشن ماندن موتور به پمپ احتیاج دارد.

پروانه خنک کننده

پروانه یا فن خنک کننده (که با نام فن رادیاتور هم شناخته می گردد) در خودروهای قدیمی به موتور متصل بود. اما با پیشرفت فناوری های خودرو، به ویژه پس از پیشرفت در فراوری خودروهای چهار چرخ متحرک، پروانه خنک کننده به باتری متصل شده است. بنابراین این پروانه حتی وقتی موتور خودرو خاموش است هم می تواند کار کند.

فن سیستم تهویه مطبوع

سیستم تهویه مطبوع خودروهایی که به این سیستم مجهز هستند با برق کار می نماید. سیستم تهویه مطبوع هوای بیرون را گرفته و آن را تنظیم نموده و با یاری فن به فضای داخلی خودرو وارد می نماید و همچنین موجب چرخش هوا در این فضا می گردد. به این ترتیب هوای داخل کابین خودرو، مناسب با فصل سرد یا گرم سال می گردد.

روشنایی خودرو

کل سیستم روشنایی خودرو با برق و نیروی باتری کار می نماید، بنابراین وقتی موتور خودرو خاموش است، آنها روشن باقی می مانند. اما در خودروهای قدیمی سیستم روشنایی با استفاده از بنزین کار می کردند.

فیوز خودرو

فیوز، وسیله ای برای کنترل جریان برق ورودی است. اگر جریان ورودی، ولتاژ بسیار بالایی داشته باشد یا سیستم برق دچار نوسانات برقی گردد، فیوز برق را قطع می نماید تا به سیستم الکتریکی خودرو صدمه ای وارد نگردد. فیوزها معمولا درون جعبه در دسترس راننده قرار دارند.

در سیستم برق خودروها، اجزای برقی دیگری وجود دارد که وجودشان برای عملکرد صحیح خودرو لازم است. از جمله آنها سیم ها و توزیع کننده های برق خودرو، رله و سیستم رایانه خودروست.

مترجم: نادیا زکالوند - دانش / روزنامه وبلاگ جعبه

منابع: krishnaautoelectric.com و firestonecompleteautocare.com

منبع: جام جم آنلاین

به "سیم پیچی های خودرو در یک نگاه" امتیاز دهید

1 کاربر به "سیم پیچی های خودرو در یک نگاه" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیم پیچی های خودرو در یک نگاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید