روز عید، یک سیارک عظیم از کنار زمین عبور کرد

به گزارش وبلاگ جعبه، سیارک عظیمی در تاریخ 1 فروردین ماه در نزدیکترین فاصله خود نسبت به زمین نهاده شد. سیارک مورد بحث از 97 درصد سیارک ها عظیمتر است، اما در مقایسه با سیارک های عظیم، کوچک به حساب می آید.

روز عید، یک سیارک عظیم از کنار زمین عبور کرد

وبلاگ جعبه| عظیمترین سیارکی که پیش بینی می شود در امسال از کنار زمین عبور کند، در تاریخ 1 فروردین ماه در نزدیکترین فاصله خود نسبت به زمین نهاده شد که فرصتی نادر برای ستاره شناسان به شمار آمد تا به یک شیء سنگی که در روز های ابتدایی منظومه شمسی تشکیل شده است، نگاهی بیاندازند. فاصله بین این سیارک و زمین در کمترین مقدار حدود 2 میلیون کیلومتر (5 برابر فاصله زمین تا ماه) برآورد شد، بنابراین تهدیدی برای برخورد با سیاره ما وجود در پی نداشت.

مدیر مرکز مطالعات اجسام نزدیک زمین، Paul Chodas می گوید: ما راستا مداری سیارک به دور خورشید را به طور دقیقی میدانیم، زیرا این سیارک 20 سال پیش کشف شده و از آن موقع تحت نظر ما است. به دلیل فاصله زیاد، این سیارک هیچ احتمالی برای نزدیکتر شدن به زمین را ندارد. این سیارک با سرعت 124000 کیلومتر بر ساعت از کنار زمین عبور می نماید، این سرعت سریع تر از سرعت بیشتر سیارک هایی است که از کنار زمین می گذرند. اما دلیل نزدیک شدن غیرمعمول این سیارک به ما، مدار بسیار کج و کشیده آن است که نسبت به صفحه مدار زمین 39 درجه انحراف دارد.

به گزارش وبلاگ جعبه؛ این سیارک هر 810 روز حدود 2 سال و نیم- یکبار مدار خود را طی می نماید. این سیارک در سال 1380 در نزدیکی زمین کشف شد. طبق محاسبات، عرض آن بین 440 تا 680 متر اندازه گیری شده است.

قطر این جرم آسمانی حدود یک کیلومتر تخمین زده شده و بنابراین، سیارک مورد بحث از 97 درصد سیارک ها عظیمتر است، اما در مقایسه با سیارک های عظیم، کوچک به حساب می آید. همچنین ابعاد سیارک FO32، 2001 که با نام 231937 نیز شناخته می شود، با پل معلق گلدن گیت (Golden Gate) در ایالت سانفرانسیسکوی آمریکا مقایسه شده است.

عبور این سیارک در تاریخ 1 فروردین به ستاره شناسان یاری کرد تا درک دقیقتری نسبت به اندازه و ترکیبات آن داشته باشند. هنگامی که نور خورشید به سطح یک سیارک برخورد می نماید، مواد معدنی موجود در سنگ بعضی از طول موج ها را جذب نموده و باقی را منعکس می نماید. با مطالعه طیف های منعکس شده از سطح سیارک، ستاره شناسان میتوانند اثر انگشت شیمیایی مواد معدنی سطح سیارک را اندازه گیری نمایند.

پروفسور دانشگاه آریزونا، Reddy می گوید: ما قصد داریم با استفاده از مرکز تلسکوپ فروسرخ، ترکیبات شیمیایی آن را در طیف فروسرخ ببینیم. سپس میتوانیم به یاری داده های دریافت شده آن را با شهاب سنگ های زمین مقایسه کنیم تا بدانیم که این سیارک شامل چه مواد معدنی است. علاوه بر این، ممکن است از مشاهدات راداری توسط شبکه Deep Space برای به دست آوردن نمای دقیق سیارک استفاده شود که با استفاده از برنامه ارتباطات فضایی و ناوبری ناسا که شامل سه ایستگاه زمینی است، انجام خواهد شد. رصد های راداری می تواند مشاهدات بهتری از مدار سیارک ارائه دهد. بیش از 95% سیارک هایی که از نزدیکی زمین عبور می نمایند، کشف و فهرست بندی شده اند و در قرن جاری هیچکدام از آن ها شانس نزدیک شدن به زمین را نخواهند داشت.

مقامات ناسا در بیانیه ای نوشتند: دلیل نزدیک شدن سریع و غیرمعمول سیارک به مدار بسیار متمایل و کشیده (یا خارج از مرکز) آن به دور خورشید ربط دارد، مداری که 39 درجه به صفحه مداری زمین متمایل است. این مدار سیارک را نسبت به عطارد به خورشید نزدیک می نماید و دو برابر مریخ از خورشید فاصله دارد.

جیانلوکا ماسی متخصص فیزیک نجومی از پروژه تلسکوپ مجازی در سکانو ایتالیا، سیارک 2001 FO32 را با تلسکوپ در روز های قبل از پرواز مشاهده کرد. فیلم و تصاویر او سیارک را به عنوان یک جسم متحرک روشن در آسمان نشان می دهد.

سیارک 2001 FO32 مانند صخره ای که از تپه ای پایین می آید سرعت خود را هنگام سقوط به سمت داخل خورشید افزایش می دهد و سپس هنگام بازگشت به سمت مریخ سرعت خود را کم می نماید. ناسا گفت، این سیارک بیش از دو سال (به طور دقیق 810 روز) برای تکمیل یک چرخش مدار طول می کشد و با وجود طبقه بندی FO32 به عنوان یک سیارک بالقوه خطرناک، برای قرن ها خطری در برابر خطر ایجاد نخواهد کرد.

پاول چوداس، مدیر مرکز مطالعات اجسام نزدیک زمین (CNEOS) تحت نظارت جت ناسا گفت: ما راستا مداری 2001 FO32 را در اطراف خورشید بسیار دقیق می دانیم، از 20 سال پیش کشف شده و از آن موقع ردیابی می شود. محققین آزمایشگاه پیشرانه (JPL) در جنوب کالیفرنیا گفته اند که:هیچ فرصتی برای نزدیک شدن سیارک به زمین بیش از 1.25 میلیون مایل وجود ندارد.

مقامات ناسا نوشتند: حتی اگر در انتهای کوچکتر مقیاس این سیارک نهاده شده باشد، 2001 FO32 همچنان عظیمترین سیارک برای عبور از این نزدیکی به سیاره ما در سال 2021 خواهد بود. آخرین رویکرد نزدیک به سیارک، رویکرد سیارک 1998 OR2 در 29 آوریل 2020 بود. در حالی که 2001 FO32 تا حدودی کوچکتر از سیارک 1998 OR2 است، سه برابر بیشتر به زمین خواهد بود.

سیارک 2001 اف او 32 پس از روز یکشنبه تا سال 2052 میلادی از نزدیکی کره زمین عبور نخواهد کرد. با این حال فاصله این سیارک که هر 810 روز یک بار به دور خورشید می شود روز یکشنبه کمترین فاصله با کره زمین طی 200 سال آینده خواهد بود.

سیارک عظیم 2001 اف او 32 اولین بار در سال 2001 میلادی شناسایی شد. به گفته دانشمندان طی یک قرن آینده احتمال برخورد هیچ کدام از سیارک های عظیمی شناسایی شده با کره زمین وجود ندارد.

منبع: فرادید

به "روز عید، یک سیارک عظیم از کنار زمین عبور کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روز عید، یک سیارک عظیم از کنار زمین عبور کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید